Yıldız Mavi Düz Stor Perde - 1328
- Dokuma polyester kumaş
- Ev ve işyerleriniz için her ortamda kullanılabilir.
- Tek başına kullanılabileceği gibi tül perdelerinizin altından güneşlik olarak da tercih edilebilir.
- 230cm’nin üzerindeki siparişleriniz için jumbo kasa tercih etmelisiniz.
- Geniş alanlar için ürün kullanışlılığını artırmak ve ömrünü uzatmak adına tek kasada iki parça olarak sipariş verebilirsiniz.
- Yıkanabilir ve silinebilir.
- Türkiye’de üretilmiştir.
Stor perdeler klasik güneşliğin yerini çoktan aldı. Dışardan ve içerden çok şık bir görünüm sunan stor perdeler çoğunlukla tül perdelerin altından güneşlik olarak tercih ediliyor. Desenli stor perdeler veya lazer kesim stor perdeler ise tek başına özellikle küçük odalarda ve küçük camlarda kullanılan en kullanışlı perde olarak karşımıza çıkıyor.
Klasik güneşlik yerine kullanılan stor perde modelleri, uygun fiyatı ve güneşliğe nazaran daha düz ve şık görüntüsüyle günümüzde her evde kullanılır hale geldi. Özellikle mimaride daha sık kullanılmaya başlanan tavandan yere kadar olan cam tiplerinde veya Fransız balkon modellerinde sıkça tercih ediliyor.
Stor Perdeler Nerelerde Kullanılır?
Düz stor perdeler evlerde, ofis ve işyerlerinde, hastanelerde, otellerde, okullarda ve tüm kamu kurumlarında yani pencere olan her yerde kullanılabilecek bir stor perde modelidir. Polyester kumaşlarda renk çeşitliliği çok fazla olmakla birlikte genellikle beyaz, ekru, gri ve kahvenin açık tonları daha sık tercih ediliyor.
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Stor perdelerin temizliği sanılanın aksine oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır.
Günlük temizlik sırasında elektrikli süpürgenin fırçalı başlığıyla stor perdenizin tozunu alabilirsiniz.
Portraylarıyla kornişe monte edilen perdeniz, kolayca çıkarılarak düz bir zeminde nemli bir süngerle silinebilir veya yıkanabilir. Burada dikkat edilecek önemli bir nokta perdeyi kırmadan bu işlemi tamamlamaktadır.
Halı yıkama fabrikalarına veya kuru temizlemecilere göndererek de daha detaylı bir stor perde temizliği yaptırabilirsiniz.
Normal tül perde ve güneşliklere oranla kumaş yapısı itibariyle çok daha az toz tutma özelliğine sahip olan stor perdeler daha uzun aralıklarla temizlenebilir
Stor Perde Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?
Stor perdelerde kumaş ve üretim özellikleri nedeniyle en küçük ölçü; en 100 cm ve boy 200 cm olarak "2" metrekare üzerinden hesaplanır, daha küçük ölçülerdeki siparişleriniz 2 metrekareymiş gibi fiyatlandırılır. Örneğin, eni 75 cm ve boyu 110 cm olan bir stor perde siparişinizde, 0,75 x 1,10 = 0,83 metrekare olduğu halde ödenecek bedel 2 metrekare olarak hesaplanır.
Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?
En Ölçüsü Alma: Sağdan ve soldan gizliliği sağlama adına pencerenizin iki yanından da 10’ar cm taşacak şekilde ölçü almanız gerekir.
Boy Ölçüsü Alma: Perde boy ölçüsü alınırken montajı yapılacak en üst nokta ile perdenin kapanmasını istediğiniz en alt noktasının ölçüsünü alacak ve buna "15" cm daha ilave edeceksiniz. Bu ilave işlemine "sarım payı" diyoruz. Stor perdede sarım payı, perde tam olarak aşağıya indiğinde, alüminyum borunun çıplak görüntüsünü önlemektir. "15" cm boruya kumaşın bir tur sarım mesafesidir.
NOT: Stor perdenin kumaş ölçüsü, mekanizma ölçüsünden yaklaşık "4 cm” kadar daha dardır. Montajını yapacağınız yere göre üst mekanizma ölçüsü alınır. Bilinmelidir ki stor perde kumaşı, bu alınan ölçünün sağından ve solundan 2’şer cm daha içeride kalacaktır.
Ayrıca tek pencerede yan yana kullanacağınız zebra veya stor perdeler için tek ray üzerinde orta ayak aparatı talebinde bulunarak, iki kumaş arasındaki mesafeyi "4" cm den, "1,5" cm ye düşürebilirsiniz.
Stor perde ölçüsü alma hakkında Detaylı bilgi için tıklayınız!
Stor Perde Nasıl Takılır?
Stor perdeler tavana, duvara veya kornişe takılarak kullanılabilir. Bunlardan en uygun olanını estetik açıdan nasıl görüneceğine bakarak seçmelisiniz. Korniş üzerinde yeriniz varsa bu uygulama en çok tercih edilenidir. Stor perdenizi takarken perdenizle birlikte size gönderilen portrayları monte etmeniz gerekmektedir. Bunları sabitlerken 50 cm aralıklarla yerleştirmeniz tavsiye edilir ki perdeniz zamanla sarkma yapmasın.
Öncelikle stor perdeyi pencereyi ortalayacak şekilde tam olarak nereye takacağınızı belirleyin.
Daha sonra perdeyi sabitleyeceğiniz portrayların takılacağı noktaları işaretleyin.
Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edebilirsiniz. Böylece stor perde yamuk durmayacaktır.
Perdenin enine göre 50 cm de bir 1 adet portray takılması önerilir. İşaretlediğiniz noktalara matkap yardımıyla vida boyunda delikler açın.
Paketin içinden çıkan portraylara vidaları takarak açmış olduğunuz deliklere tornavida ya da matkap yardımıyla monte edin.
Perdenizin mekanizmasının öncelikle arka kanalını portray üzerine oturtun. Daha sonra önden sıkıca bastırarak portray üzerine yerleştirin. Perde kasasını portrayların üzerine baskı uygulayarak takıyoruz, bu işlem sırasında çıt sesini duyduğunuzda perdeniz takılmış demektir.
Stor perdenizin tavana veya kornişe takılması esnasında bu adımları takip edebilir ve perdenizi kolaylıkla takabilirsiniz. Duvara stor perde montajı yapmak isterseniz, L ayak kullanmanız ve önce bu ayakları perdeyi takmak istediğiniz duvara monte etmeniz gerekir. Burada dikkat edilecek en önemli nokta toplanmış haldeki stor perdenin pencerenin açılmasını engellemediğinden emin olun.
NOT: Stor perde montajını yapmadan önce mekanizmanın takılacağı alanı doğru belirlemelisiniz, pencere kolunu ya da pencerenin hareketli kanatlarını göz önünde bulundurmalısınız. Perdenizi aşağı yukarı doğru hareket ettirdiğinizde pencere koluna çarpmadığından emin olunuz.
Siz de ürünü değerlendirerek diğer müşterilerin karar vermesine yardımcı olmak ister misiniz?