Zebra Perde Nasıl Takılır?

Zebra perdenin takılışı üç farklı şekilde yapılır: zebra perdenin kornişe takılması, duvara takılması ve tavana takılması şeklinde. Zebra perde mekanizma olarak stor perde ile aynı mekanizmaya sahip oldukları için aynı şekilde monte edilirler. Stor perde montaj aşamaları aynı zamanda zebra perde montajı içinde geçerlidir.

En çok tercih edilen montaj şekilleri duvara ve tavana montaj olduğu için size bu montaj şekillerinden bahsedeceğiz. Zebra perdeyi duvara monte etmek için öncelikle zebra perdenin bağlı olduğu mekanizmanın boyutları alınır. Tavana montaj sırasında da aynı işlemden başlanır. Rulonun ölçüsü alındıktan sonra bu ölçüye bağlı kalınarak duvara veya tavana iki delik açılır. Bu deliklere rulonun iki ucundan çıkan montaj aparatları bağlanır. Duvara montajda mekanizma aparatları duvara dik gelecek şekilde takılır. Tavana montaj sırasında bu aparatlar aşağı bakar. Montaj sırasında kullanılan aparatlar doğru ve sağlam bir şekilde monte edilmelidir ki perdenin aşağı yukarı hareketlerinden etkilenmesin. Montaj sırasında mekanizmanın pencereden yeterli uzaklıkta olmasına dikkat edin. Çünkü perde aşağı indiği zaman pencere mermerine veya pencere koluna takılması perdenin hareketini engelleyecektir.

Zebra Perde Kornişe Nasıl Takılır?

Zebra perdenin kornişe takılması son derece basit bir uygulamadır. Perdenizle birlikte gönderilecek olan portrayları kornişe monte ederek zebra perdenizi bu mekanizma üzerine sabitlemeniz yeterli olacaktır. 50 cm aralıkla takacağınız portraylar perdenizin sarkmasını engelleyecektir.

Zebra Perde Duvara Nasıl Takılır?

Zebra perde çerçevenin tamamını kapatacak şekilde, pencerenin üst kısmında duvara monte edilebilir. Ayrıca tül kullanılmayacaksa ve pencerenin sağ ve sol tarafında duvarlar genişse bu montaj şekli tercih edilmelidir. Portray denilen alüminyum kilitler matkapla duvara takılır. Zebra perde kasası bu portraylara yerleştirilir. Tek perdeyle tüm pencere kapatılacaksa bu montaj şekli dekoru tamamlayıcı görünecektir.

Zebra Perde Tavana Nasıl Takılır?

Türkiye de en çok tercih edilen ve uygulanan yöntem, tavana takılan zebra perdelerdir. Kullanılan kumaş boylarında boy 2 metrelik kumaştan kesildiği için, perdeniz ister tavandan ister duvardan aşağı sarksın, ödeyeceğiniz fiyat değişmeyecektir. Tavana çakılan portraylar üzerine sabitlenen zebra perde kasalarını istediğiniz zaman kendiniz portraylardan çıkarıp takabilirsiniz. Böylece gerek camlarınızı temizlerken, gerek odayı boya yaptırırken gerekse perdeyi temizlemek için yardım almadan kendiniz çıkarıp takabilirsiniz. Zebra perde ölçüsü almadan önce montaj şekline de karar verip ona göre ürün ölçülerinizi girmelisiniz.

Zebra Perdenin Çerçeve İçine Takılması

Bazı pencereler duvardan içeridedir. Dolayısıyla çerçevenin bittiği yer ile duvar arasındaki üst girintiye zebra perde takılabilir. Böylece çok şık bir perde dekorasyonu ortaya çıkar. Ancak bu şekilde pencereler sadece villa ve ahşap evlerde yapılmaktadır. Normal inşaatların duvar kalınlığı bu tarz oluşumlara müsade etmez. Zebra perdenin standart kasa derinliği 10 cm civarındadır. Dolayısıyla 10 cm kadar bir girinti, kiriş olmalıdır.