Ekru Blackout (Karartma) Stor Perde - 1102
- Blackout Karartma Stor Perde
- Nano teknolojik blackout kumaş
- Ev ve işyerleriniz için her ortamda kullanılabilir.
- Tam bir karanlık arayanlar için ideal bir perdedir. Gün ışığında bile kapatıldığında tam bir karanlık yaratır.
- 230cm’nin üzerindeki siparişleriniz için jumbo kasa tercih etmelisiniz.
- Geniş alanlar için ürün kullanışlılığını artırmak ve ömrünü uzatmak adına tek kasada iki parça olarak sipariş verebilirsiniz.
- Silinebilir.
- Türkiye’de üretilmiştir.
Blackout karartma perdeler otellerde, hastanelerde, gösteri salonlarında ve karanlığa ihtiyaç duyulan her yerde sıkça kullanılmaktadır. Bu gibi mekanlar dışında ev kullanımı için de çok uygun olabilen karartma perdeler özellikle gün ışığından etkilenen ve çabuk uyananlar için devrim niteliğinde bir çözümdür. Özellikle doktorlar, polisler, gece çalışan müzisyenler gibi gündüz uyumak zorunda kalanlar ve derin uykuyu sevenler için yatak odası perdesi olarak çok uygundur. Ayrıca gündüz uykularının verimini arttırmak adına bebek odası perdesi olarak da sıkça tercih ediliyor.
Güneşin etkisinin çok olduğu yazlık bölgelerde ise karartma perdeler salon perdesi veya oturma odası perdesi olarak kullanılır, güneş ışığını %100’e kadar kestiği için içeriyi serin tutar ve özellikle güneşe karşı geniş camları olan evler için yaz aylarında idealdir.
Blackout Karartma Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Stor perdelerin temizliği sanılanın aksine oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır.
Günlük temizlik sırasında elektrikli süpürgenin fırçalı başlığıyla karartma stor perdenizin tozunu alabilirsiniz.
Portraylarıyla kornişe monte edilen perdeniz, kolayca çıkarılarak düz bir zeminde nemli bir süngerle silinebilir. Burada dikkat edilecek önemli bir nokta perdeyi kırmadan bu işlemi tamamlamaktadır.
Halı yıkama fabrikalarına veya kuru temizlemecilere göndererek de daha detaylı bir blackout stor perde temizliği yaptırabilirsiniz.
Normal tül perde ve güneşliklere oranla kumaş yapısı itibariyle çok daha az toz tutma
Karartma Stor Perde Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?
Stor perdelerde kumaş ve üretim özellikleri nedeniyle en küçük ölçü; en 100 cm ve boy 200 cm olarak "2" metrekare üzerinden hesaplanır, daha küçük ölçülerdeki siparişleriniz 2 metrekareymiş gibi fiyatlandırılır. Örneğin, eni 75 cm ve boyu 110 cm olan bir stor perde siparişinizde, 0,75 x 1,10 = 0,83 metrekare olduğu halde ödenecek bedel 2 metrekare olarak hesaplanır.
Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?
En Ölçüsü Alma: Sağdan ve soldan gizliliği sağlama adına pencerenizin iki yanından da 10’ar cm taşacak şekilde ölçü almanız gerekir.
Boy Ölçüsü Alma: Perde boy ölçüsü alınırken montajı yapılacak en üst nokta ile perdenin kapanmasını istediğiniz en alt noktasının ölçüsünü alacak ve buna "15" cm daha ilave edeceksiniz. Bu ilave işlemine "sarım payı" diyoruz. Stor perdede sarım payı, perde tam olarak aşağıya indiğinde, alüminyum borunun çıplak görüntüsünü önlemektir. "15" cm boruya kumaşın bir tur sarım mesafesidir.
NOT: Stor perdenin kumaş ölçüsü, mekanizma ölçüsünden yaklaşık "4 cm” kadar daha dardır. Montajını yapacağınız yere göre üst mekanizma ölçüsü alınır. Bilinmelidir ki stor perde kumaşı, bu alınan ölçünün sağından ve solundan 2’şer cm daha içeride kalacaktır.
Ayrıca tek pencerede yan yana kullanacağınız zebra veya stor perdeler için tek ray üzerinde orta ayak aparatı talebinde bulunarak, iki kumaş arasındaki mesafeyi "4" cm den, "1,5" cm ye düşürebilirsiniz.
Stor perde ölçüsü alma hakkında Detaylı bilgi için tıklayınız!
Stor Perde Nasıl Takılır?
Stor perdeler tavana, duvara veya kornişe takılarak kullanılabilir. Bunlardan en uygun olanını estetik açıdan nasıl görüneceğine bakarak seçmelisiniz. Korniş üzerinde yeriniz varsa bu uygulama en çok tercih edilenidir. Stor perdenizi takarken perdenizle birlikte size gönderilen portrayları monte etmeniz gerekmektedir. Bunları sabitlerken 50 cm aralıklarla yerleştirmeniz tavsiye edilir ki perdeniz zamanla sarkma yapmasın.
Öncelikle stor perdeyi pencereyi ortalayacak şekilde tam olarak nereye takacağınızı belirleyin.
Daha sonra perdeyi sabitleyeceğiniz portrayların takılacağı noktaları işaretleyin.
Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edebilirsiniz. Böylece stor perde yamuk durmayacaktır.
Perdenin enine göre 50 cm de bir 1 adet portray takılması önerilir. İşaretlediğiniz noktalara matkap yardımıyla vida boyunda delikler açın.
Paketin içinden çıkan portraylara vidaları takarak açmış olduğunuz deliklere tornavida ya da matkap yardımıyla monte edin.
Perdenizin mekanizmasının öncelikle arka kanalını portray üzerine oturtun. Daha sonra önden sıkıca bastırarak portray üzerine yerleştirin. Perde kasasını portrayların üzerine baskı uygulayarak takıyoruz, bu işlem sırasında çıt sesini duyduğunuzda perdeniz takılmış demektir.
Stor perdenizin tavana veya kornişe takılması esnasında bu adımları takip edebilir ve perdenizi kolaylıkla takabilirsiniz. Duvara stor perde montajı yapmak isterseniz, L ayak kullanmanız ve önce bu ayakları perdeyi takmak istediğiniz duvara monte etmeniz gerekir. Burada dikkat edilecek en önemli nokta toplanmış haldeki stor perdenin pencerenin açılmasını engellemediğinden emin olun.
NOT: Stor perde montajını yapmadan önce mekanizmanın takılacağı alanı doğru belirlemelisiniz, pencere kolunu ya da pencerenin hareketli kanatlarını göz önünde bulundurmalısınız. Perdenizi aşağı yukarı doğru hareket ettirdiğinizde pencere koluna çarpmadığından emin olunuz.
Bu ürüne henüz bir değerlendirme yapılmadı.
Siz de ürünü değerlendirerek diğer müşterilerin karar vermesine yardımcı olmak ister misiniz?